Herunder informationer omkring nogle udgivelser etc.

Brande Jul, som er udkommet siden 1943 med enkelte afbrydelser er scannet og kan tilgås via Lokalhistorisk Arkiv Brandes Issuu side. Hvis man på den side der fremkommer, taster på Stacks, får man et overblik over udgivelserne; Brande Jul, Medlemsorientering (2002-2019), Indimellem (en enkelt årgang, 2015) samt en diverse stak.

Ole Berg Mortensen havde i sin tid en hjemmeside han kaldte “brande-nettet.dk”. Rester af hans arbejde er til stede forskellige steder i det digitale lokalhistoriske arkiv Brande. noget af OBM’s tekster findes her

Her findes desuden information om foreningen der blev oprettet under det store marked i 1953, “Hjemstavnsforeningen Branditten”

Og endelig historien om Lancaster ND 420.

Mere om Lokalhistorisk Arkiv Brande

Lokalhistorisk Arkiv Brandes artikler, informationer, links etc. bliver nu samlet i denne hjemmeside www.brande-arkiv.dk

Hvis man mener at der mangler en artikel/historie om/fra Brande, må I meget gerne sende til post@brandehistorie.dk

Det meste materiale, der ligger på arkivet, er afleveret af private personer, foreninger og virksomheder, og uden dette ville arkivet ikke være i stand til at give et så fyldigt og alsidigt billede af det forgangne og nuværende liv i Brande Sogn.

Husk det, når der ryddes op i gemmerne, og tænk på dit lokalhistoriske arkiv, før tingene kasseres.  Gem hellere for meget end for lidt! Vi hjælper gerne med at sortere materialet, og det er muligt at lave aftaler om afhentning af ting. – Og arkivet er både interesseret i ældre og nyere materiale – og intet er for småt og intet for stort til at aflevere.

Vi sender også gerne materiale videre, hvis det hører til et andet sted i Danmark.
Om klausulering og tilgængelighed af materialer.

Arkivet arbejder med de almindelige regler for, hvornår det indkomne materiale er tilgængeligt og kan bruges af besøgende på arkivet.  En del materiale er umiddelbart tilgængeligt.

Normalt er originale materialer som regnskaber m.v. tilgængelige efter 20 år

Personfølsomme materialer og personlige oplysninger er tilgængelige efter 75 år.

Det vil sige, at arkivet lægger en klausul på materialet om, at det først må benyttes efter en årrække. – Og den, der afleverer materiale til arkivet kan altid ønske at få lavet klausuler på det afleverede, så det først er tilgængeligt efter et vist antal år.